top of page
Jeu van Helden 17032021 75dpi.jpg

#evertsoordtoday

#evertsoordtoday is een eigentijds verslag van het leven in en om Evertsoord, gezien door de ogen van beeldend kunstenaar Agata Siwek, beschreven door publicist Wim Moorman en ontworpen door grafisch vormgever en tekenaar Jeu van Helden. #evertsoordtoday is hun eerste coproductie.

#evertsoordtoday vermaakt, adviseert en fluistert u in wat er zoal te zien en doen is in Evertsoord.

#evertsoordtoday geeft antwoord op brandende vragen als: wie heeft de meeste pk’s? Wie ontwerpt de eerste wolkenkrabber van Evertsoord? Waar is Wetering mee bezig? Waar is de bever mee bezig? Wie heeft de meeste katten in Evertsoord? Wie slaapt nog op een waterbed? Wie had een florerend drugslab? Welk geheim verbergt de Beer? Welk plezier kunnen drie mensen beleven aan het maken van een boek?

#evertsoordtoday bevat 284 toegankelijke tekeningen en 102 teksten die je de ogen openen over hyperactuele zaken als het idyllisch boerenleven, de bedreigde natuur, publieke aanbestedingen, onnavolgbare wegomleidingen, het enigmatische gevangeniswezen, vurige burgerprotesten, eb en vloed, vluchtig geluk, een langdurige depressie en de bodemloze bouwcrisis.

#evertsoordtoday zoomt in op thema’s die op het platteland aan de orde zijn en zoomt uit op de rauwe werkelijkheid van de wereld om ons heen. Dit alles in een bondige stijl en verpakt in een evertsoordsblauw© jasje.

 

Of je nu mee gaat doen aan De Slimste Mens of aan De Pieël & KB Kwist, #evertsoordtoday verzekert je van de overwinning.

#evertsoordtoday telt 424 bladzijden, heeft een formaat van 18,0 x 14,2 cm, is genaaid gebonden en uitgevoerd in full color.

Alle teksten in #evertsoordtoday zijn in het Pools vertaald. Die vertalingen vormen een boekje op zich, dat als een losse bijlage bij het boek is gevoegd. 

#evertsoordtoday verschijnt zondag 4 juni. De presentatie van het boek en alle originele tekeningen, tussen 14.00 en 18.00 uur, plaatst Evertsoord waar het thuishoort: in het volle licht van de schijnwerpers.

#evertsoordtoday verschijnt in een beperkte oplage. Wil je verzekerd zijn van één of meerdere exemplaren? Bestel #evertsoordtoday dan vóór 21 mei voor € 25 per exemplaar. Je kunt jouw exemplaar/exemplaren afhalen tijdens de presentatie. Wil je #evertsoordtoday thuisbezorgd krijgen? Dan bedragen de kosten € 30 per exemplaar. Maak het verschuldigde bedrag uiterlijk 21 mei over op bankrekeningnummer NL48RABO0129035866 ten name van A. Siwek. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden!

Vanaf de presentatie op 4 juni kost #evertsoordtoday € 30.

Alle #evertsoordtoday-tekeningen (A5-A4-formaat) zijn te koop. Speciale aanbieding: 1 boek en 1 tekening voor € 160. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan een mail naar Agata: hgdhgd@live.nl

De pers over #evertsoordtoday:

NRC
“De drie makers worden algemeen erkend als geniale, gedurfde maatschappijcritici met een warm gevoel voor humor en een scherp, diepgaand inzicht in de lichte en donkere zijden van de wereld om hen heen.”

de Volkskrant
“Op ongeëvenaarde wijze schetsen Siwek, Van Helden en Moorman een mild-satirisch beeld van de universele problemen van het leven.”

De Boerderij
“Geweldig, lekker bescheiden, zonder ironie en hemelbestormend. Een portret dwars en diagonaal door het boek. Punt.”

bottom of page